17.1.2009

 ŠAMPION  ŠAMPIONŮ  2008

Rozhodčí :  I. Kolo - Lenka Fairaislová

II. Kolo - Miloš Kašpar

Ocenění:     I. místo IV. skupiny FCI

  I. místo  Top Dog

  Nejúspěšnější pes ČESKÉ REPUBLIKY Top Dog 2008

V sobotu 17. ledna 2009 se konal v luxusním  PRAŽSKÉM TOP HOTELU již třetí ročník soutěže Šampion šampionů 2008. Organizačně skvěle připraven, hodnotné ceny a velmi příjemná a milá atmosféra. Všem, kteří připravují takto náročnou událost roku, patří dík!!! Účast na tomto prestižním klání byla skutečně veliká. Dostavilo se okolo 246 šampionů všech skupin plemen FCI.  Naše IV. FCI skupina byla zastoupena 18ti jezevčíky všech rázů.  Soutěž začínala prvním kolem, kde náš odchovanec získal postup do druhého kola. Jeho soupeřem se stal polobratr Ciko a posuzovala paní rozhodčí Lenka Fairaislová.

V odpoledních hodinách jsme nastupovali do druhého kola, kde vybíral do užšího kola pět jedinců pan rozhodčí Miloš Kašpar. To že nás vybral mezi pětici finalistů, bylo naprosto nepředvídatelné, zvláště když před námi vybral již dva dlouhosrsté jezevčíky – Cajuse von der Wiedewiese a Sindibáda z Těšínovských buků. Neuvěřitelné se stalo skutkem a než jsme se stačili rozkoukat, zůstali jsme s krásným  drsňáčkem  - Igar od Vévody Huberta a Bonjour od Černé Sabinky – na koberci  sami…… a pak to „třesklo“…..Bonjour  byl vybrán jako  vítěz  IV. skupiny jezevčíků!!! Zadržela jsem slzy, opusinkovala naše malé „zlato“ a jako ve snu jsme stanuli na místě nejvyšším!!!

Pak následovala pauza a v 16.30 hod. se vyhlašoval výsledek soutěže Top Dog. Tam už jsme věděli, že díky našemu bodovému ohodnocení - 286 bodů, jsme se umístili opět na stupni nejvyšším. Přesto radost neznala mezí….

Následovalo vyhlášení NEJÚSPĚŠNĚJŠÍHO PSA VÝSTAVNÍHO ROKU ČR 2008 – toto ocenění je za výstavy absolvované na domácí půdě ČR a započítávají se výsledky z národních a mezinárodních výstav. Pořádaná časopisem Pes přítel člověka. Jelikož jsme byli už v létě ohodnoceni jako nejúspěšnější vystavovatelé – vybráni do Kalifornie, kam jsme z pracovních a rodinných důvodů nemohli, tušili jsme, že prvenství i v této kategorii bude patřit našemu odchovanci Bonjourovi. A opravdu se tak stalo. Ocenění, které jsme získali na tomto klání, kdy jsme v tomto roce poprvé nastoupili do třídy dospělých,  je nádherné, nevídané, neuvěřitelné ….

Stanout v jednom večeru třikrát na stupni nejvyšším, je spíše jako nesplnitelný sen, podobný výhře v loterii. Našemu Bonjourovi se to podařilo!!!

Škoda, že jsme neuváženě přihlásili výstavu na druhý den  - v Norimbergu…z tohoto důvodu jsme museli odejít z večerního posezení….:-( Bylo nám to velmi líto, navíc jsme spěchali domů, kde jsme museli vystřídat dceru v hlídání zbytku naší smečky a ještě se postarat o nemocné rodiče.

Všem, kteří celoročně přispívali  k našemu obrovskému úspěchu- zakončeném na Šampion šampionů 2008, patří veliké poděkování!!! VÁŽÍME SI TAK VYSOKÉHO OCENĚNÍ A JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJEME!!!

Rovněž tak děkujeme všem našim kamarádům, kteří nám po celý rok fandili a drželi pěstičky pro štěstí!

Milý Bonjourku…víme, jak  jsi  se vždy velmi snažil, ťapkal a někdy únavou už ani nechtěl opustit svůj pelíšek…Tobě patří  naše poděkování, že jsi po celý rok vše tak bravurně a s lehkostí sobě vlastní zvládl!!! Jsi naše hvězdička a jsme na Tebe právem hrdí!!!

 Fotogalerie - I. místo IV. skupiny FCI

   

  Fotogalerie - I. místo  Top Dog

   

  Fotogalerie - Nejúspěšnější pes ČESKÉ REPUBLIKY Top Dog 2008 !!!

   

  Fotogalerie - Finále nejúspěšnějších šampionů

   

   

   

...našlapal jsem v tomto mimořádném večeru hodně "koleček" a teď honem do postele...

Ještě jednou všem děkuji!!!